BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, April 20, 2011

TIPS jimatkan minyak petrol kenderaan

As a driver. 
I mean pemandu kenderaan okey. 
Bukan untuk orang tetapi untuk diri sendiri. HAHA
Ada beberapa tips untuk di kongsi kan kat dalam blog aku ni.
Sebab nya aku pun memandu kereta jugak. HEHE
Walaupun tak besar kereta ku itu tetapi boleh la di bawa kemana-mana.
Tak kira panas ataupun hujan kereta ku itu lah yang selalu membawa aku kemana-mana sahaja. 



So kat sini aku nak berkongsi la beberapa tips untuk menjimat kan penggunaan minyak petrol.

Tips 1 :- Sentiasa bergerak ke depan
  • Sekiranya anda ingin meletakkan kenderaan di tempat parking, pastikan anda meletakkan kenderaan di dalam keadaan yang tidak memerlukan anda mengundur untuk keluar sebentar lagi. Hal ini memang agak meremehkan.Tetapi hasil daripada kajian pakar menunjukkan anda dapat meningkatkan 25 peratus perjalanan kenderaan sekiranya memastikan kenderaan sentiasa bergerak ke depan. *Tetapi jgn la korang asyik nk drive ke depan jew, di buat nyew kereta tu kena undur korang duk drive ke depan jew. Mau tak xcident nanti. haishhhh~ *
Tips 2 :- Pemanduan yang konsisten
  • Sekiranya anda mengekalkan kelajuan yang konsisten mengikut hadlaju yang telah ditetapkan, anda dapat menambahkan jarak perjalanan antara 12 sehingga ke 55 peratus. *Siyes tak tipu. Aku penah jew buat ape yg d kata kan tu. semua nya betul. Jimat glew minyak. Tapi tade la glew kan. HEHE~ *
Tips 3 :- Matikan enjin
  • Sekiranya anda memberhentikan kenderaan melebihi daripada 10 saat, anda dinasihatkan untuk mematikan enjin. Ini adalah kerana dengan mematikan enjin kenderaan, dapat meningkatkan jarak perjalanan sebanyak 19 peratus. *Ofcoz la kan. Dah mati kan enjin kan, so minyak pon jimat la. Bukan tu jew, malah bateri kereta pun save. Tak gitu. huhuuu *
Tips 4 :- Lebih muatan
  • Untuk setiap 13 kg lebihan muatan yang dibawa oleh kenderaan anda, jarak batu/galon kenderaan anda akan menurun daripada 1/10 sehingga 1/100 peratus. Mungkin kesannya tidaklah terlalu banyak sekiranya jarak perjalanan yang dekat, tetapi untuk perjalanan yang jauh pasti akan menambahkan lagi penggunaan minyak petrol anda. *Memang betul pun. Korang bawak kereta kancil then bawak pulak penuh 1 kancil tu kan. Bila korang nak naik bukit camner. Tentu slow kan. Then nak kena tekan padle minyak tu terlalu kuat so penekanan nyew camner. Korang dapat rase kan tak. ngeeee~ *
Tips 5 :- Elakkan memecut atau memberhentikan kenderaan secara mengejut
  • Memecut atau memberhentikan kenderaan secara mengejut bukanlah satu cara untuk menjimatkan minyak, malah ia adalah pembaziran terhadap penggunaan minyak kenderaan. Cara terbaik adalah dengan memecut atau memberhentikan kenderaan secara perlahan dan berperingkat. *YA. tips ni sungguh berkesan sebenar nyew. Aku penah jew bawak kereta lelaju then tetbe terberhenti secara mengejut kan. Cepat jew anak panah tu turun ke bawah. hurmmmmm~ *
Tips 6 :- Panaskan enjin kereta
  • Sekiranya anda mempunyai beberapa destinasi yang memerlukan anda untuk berhenti, anda dinasihatkan untuk pergi ke destinasi yang paling jauh dahulu. Ketika perjalanan balik barulah anda berhenti di destinasi yang lebih dekat. Ini adalah kerana sekiranya anda mulakan dengan jarak yang tersekat-sekat, kenderaan anda tidak akan mencapai kecekapan yang maksimum. *Ia. Betul tu. Oleh itu panaskan enjin kenderaan sebelum menuju ke destinasi masing-masing ek. Aku sebelum nak pergi memaner jew mesti panas kan enjin kereta dulu. Sebab nya aku akan rase selesa untuk di bawa kemana-mana. wink-wink~ *
Lots of loves,
Ainol Aiza
nota kaki : Memandulah dengan penuh berhati-hati. Ingat lah orang tersayang. Anda mampu mengubah nya. HEHE. (HAHA. Tade kena mengena langsung. So abaikan. HEHE. Yang penting kat sini aku nak bgtau yang aku sayang orang-orang yang aku sayang. terima kasih. )

Tuesday, April 19, 2011

done do MUET♥♥♥

I don't waste much time ruin the past .
I made my decision
and the way to do its the best is ,

Once u make it, u juz dont waver at all .
  U don't think, gosh
What a doctor i would've been
What a tennis player, poker player i couldnt been .

so the test of  the MUET i have done do it juz last week .
yeaahhh peace no war already  .
tats why im busy and no time to update ma blog .
*ngeee~smile*



Lots of loves,
Ainol Aiza

nota kaki : juz thinking bout wat u say before this. and i'll do it.  im never give up okey! juz wait and see. a*i*

Saturday, April 2, 2011

Rindu tapi bangang. A*I* ♥

Aku rindu kau la bongok! Serious rindu wei.
Thanx buat aku macam ni. and last but not least hahaha.
Aku akan ingat kata-kata terakhir kau.
Aku sahut cabaran kau wei. 
Aku dah buat ape yang kau suruh tu.
We juz wait and see okey, darL!!!

Kau kata kau tak sedih.
Tapi aku tau kau tipu kan.Tak pe la.
Even kau nak berahsia daripada aku pon aku tak kesah wei.
Suatu hari nanti aku akan tau jugak. Thanx alots k. F**k u damn!!!

Kau buat aku sakit. Kau tau tak. Kau tak tau kan.
Kau ingat bermain ngan perasaan tu best. Arghhhh bangang la kau.
Nyah kau dari sini. Aku tak perlu kan kau lagi.
Biar jew aku sakit. Biar jew aku sendirian.
Its fine to me babe!!!

Kau pergi la ngan hidup kau tu.
Kau terlalu desperate. Desperate la ngan apa yang kau ingin kan.
Duit bukan boleh bawak masuk ke kubur pon.
(opppsss.. terlepas taip la pulak. dh! malas nak padam. memang benar pon kan! kan! )
Duit tu lagi penting dari aku ni. Okey. Fine!!!

Tak pe la. Kau pergi la ngan kehidupan kau.
Jangan kau sesali suatu hari nanti.
and jangan kau datang kembali ketika saat kau perlu kan aku.
Aku dh buang kau dari mata aku.
Tapi aku tak buang kau dari sudut hati aku lagi. Serious tak tipu. Okey!
May be sebab kau pernah singgah di dalam hati aku.
Hurm tak pe la. Hanya TUHAN sahaja yang tau akan hati and perasaan ni.
Thank you. Love u lots of loves!!!



Lots of Loves,
Ainol Aiza

crdit to : A*I*
nota kaki sambil layan lagu "ungu-percaya padaku". nice. =)

. . .facebook yg gila ♥. . .


Bengong nyew fb. Aku nak upload picca kat atas ni lorh. Asl kau tak bagi aku upload. So sengal. haishhhh. Okey. Tak pe. Tak pe. Aku sabar. hurmmmm (-___-'') bukan rezeki aku la tu. Tak pun sebab pic ni tak "santek" kowt. hurm yew la weiiiii.... shit!!!

Lots of loves,
Ainol Aiza

 nota kaki : sabar itu kan separuh daripada iman. kepale otak lu. ni dah menguji kesabaran aku ni. semlm pon macam tu gak. bongok nyew fb. ish!

Friday, April 1, 2011

selesai sudah.kerja tertangguh.borang-borang.

        Selesai sudah kerja yang telah lama tertangguh. Alhamdulillah. Okey. Cite nya camni. Aku baru jew habis belajar. Takde la baru. Hujung tahun lepas la jugak. Tapi itu kira baru la jugak kan. kan! kan! Hurmm selepas jew habis belajar macam-macam la aku fikir kan. Ye la nak sambung belajar kew or nak kerja kan. Aku tak buat decision lagi and tak tau. So time tu datang pulak mood KEMALASAN kan. (-___-)
        Ha! apa lagi. Duduk rumah, makan, tido, on9 and hangout wit frenz. Boleh d kata kan tiap-tiap minggu la aku keluar. Ipoh tu pun dah bosan tengok muka aku ni agak nya. Agak nyew la kan. haha. Tapi aku tak pernah la bosan untuk buat semua kerja tu. Yew la makan, tido, on9 and hangout wit frenz. Ha! siapa la yang tak suka kan. Semua nya dapat free jew. Makan? Parents aku support. Tido? Tido ofcoz la kat rumah parents kan. ha! free lagi. on9 @ internet @ broadband? Parents jugak yang support. Hangout wit frenz? ha! Nak hangout ofcoz nak use duit jugak kan. Nak isi minyak kereta la, makan, minum, tengok wayang, main bowling and yang paling penting shopping. If ade duit lebih aku akan beli apa jew barang yang aku nak. Contoh nya handbag kew, t-shirt kew and yang selalu aku beli shawl la. Favourite tu membeli benda-benda yang cantik and fesyen terkini ni. hehe. =)
*Owh ok. Aku dah melalut dah tu. macam-macam nak cerita nya kan. haha.*
        Berbalik pada cerita yang "selesai sudah" tu. Citer nya macam ni. Di pendek kan. Aku sudah selesai isi borang-borang yang sepatut nya. Iaitu borang UPU untuk further study and borang untuk kerja SPA Perak and SPA Malaysia. Tak pernah-pernah aku isi borang untuk kerja. Tambah-tambah untuk kerja lagi la aku malas. Bukan malas apa. Cuma malas fikir untuk kerja lagi. Aku nak sambung belajar. Aku nak jugak tunjuk kat parents aku yang aku boleh. Yew la aku jealous tengok kakak aku yang sudah punya MASTER pada umur dia 25. Huuhhh dahsyat kan. Then lepas jew dia habis belajar dia terus dapat jadi lecturer kat UITM. Mana aku tak jealous. Parents aku asyik-asyik jew kakak aku. Dia kan pandai. Aku ni takde la sepandai dia. Aku kena mula dari bawah. Dari bawah babe!!!. Banyak benda yang telah aku harungi and lalui. So aku lalui hidup aku tu dengan penuh sabar and tabah. HANYA TUHAN and AKU jew yang tahu. Huhuuu.
*Okey. Aku melalut lagi. Biasa la. banyak sangat nak d cerita kan kan. ngeee~*



  • 30.03.2011 - Selesai isi borang UPU.
  • 31.03.2011 - Selesai isi borang SPA Perak.
  • 01.04.2011 - Selesai isi borang SPA Malaysia.
        Aku agak hampa jugak sebab aku dah terlepas tarikh untuk apply belajar kat USM. Takde la aku teringin nak masuk situ. Tapi macam nak la. Sebab macam best jew kat situ kan. Malang nya time aku nk isi tu pada tarikh 30.03.2011 aku mendapati tarikh untuk apply sudah tutup iaitu pada 28.03.2011. Hurm agak kecewa la jugak kan. Nak buat camner bukan rezeki aku la tu. Tak pe la. Yang penting aku dah isi borang UPU untuk masuk ke UITM n UM. Aku dari dulu teringin nak belajar kat UITM. Tapi tak dapat kan. Sebab tak apply pun. Haha. Harap-harap dapat la sambung belajar. Tak kesah la kat maner pun. Janji aku nak bawak pulang segulung ijazah(aceceh.. skema la pulak. haha.) and nak tunjuk kan kat parents and kawan-kawan aku.
        Dapat tak dapat tu citer belakang okey. Sebab aku baru nak exam MUET pada bulan 4 ni. Harap-harap semua nya berjalan lancar and aku akan buat yang terbaik walaupun tak prepare apa-apa. haha. Bagus kan aku. Tak pe la. Dalam masa 11 hari ni aku akan guna yang terbaik untuk MUET tu. InsyaAllah. Sebab exam nya pada 12.04.2011 and pada 16.04.2011. Dua hari okey. Best nya la kan. Dah la tak study apa-apa. Untuk pengetahuan semua aku tak pernah study untuk ENGLISH daripada aku tadika sampai la aku DIPLOMA. Serious! Aku tak tipu! Okey! MUET ni aku kena study sebab ramai orang kata exam nya susah. Yew la kowt. Aku pun tak tahu kan. So mulai pada hari ini and saat ini aku akan mula study MUET. InsyaAllah. Tapi bkn sekarang la. Lepas aku bangun tido jap lagi. Aku pun belum tido lagi kan. Jam pun dah menunjuk kan pukul 6.26am.( mak ai. dah lewat ni. tido! tido! huhuuu ). MUET  untuk  penuhi syarat and sambung belajar for DEGREE and yang teratas okey.
        Okey! Yang penting sekarang kerja aku yang tertangguh tu dh selesai. Thanx pada kawan-kawan yang banyak membantu and nasihat. Aku dh mula hidup baru wei. Tiada lagi sifat KEMALASAN dalam diri ni. Agak nyew la. haha. Tak tau kan hari yang mendatang ni camner. haha. =P



Lots of Loves,
Ainol Aiza

credit to : parents, frenz : yam, arif, piah, m*z*e, especially amir and kawan-kawan lain.
nota kaki : huuuhhh banyak gila aku celoteh hari ni. biasa lah dah dapat taip kan. ha! ape lagi taip jew la. bukan susah ape pun. pape pon thanx kepada kengkawan yang banyak bagi dorongan and nasihat. nanti kan episod akan datang. haha. LUB U ALL!!!

Wednesday, March 30, 2011

Kalau lah ada orang tahu. . .

Tiada siapa yang mampu menahan airmata, 
tiada siapa yang mampu menahan rindu 
dan
tiada siapa yang tahu apa sebenarnya didalam isi hati. 
Kalaulah ada orang tahu kan best. 
Hurmmmm MUSTAHIL.
 Lots of loves,
Ainol Aiza
nota kaki : aku menangis tak siapa tahu. kau tahu kew. tak kan. shit!  pergi kau dari aku. aku tak perlu kan kau lagi. huuuhhh....

Monday, March 28, 2011

when i open my eyes.

Each morning when I open my eyes I say to myself: 

I, me and myself. No one other but me, have the power to make me happy or unhappy today. Have the choice to be strong or weak today. Have the chance to be success or fail today. I can choose which it shall be. 

Yesterday is dead, tomorrow hasn't arrived yet. I have just one day, today, and I'm going to be happy, strong and success in it.

May Allah ease me, you, us, and everyone.





Lots of Loves,
Ainol Aiza

Tuesday, March 22, 2011

LIFE = GAME .

Life is a game.
Sometime you win, sometime you lose.
Simple, get over it.
 
 
Lots of loves,
Ainol Aiza 

Thursday, March 17, 2011

bingung kate nyew...

 bingung kate si dia

knp perlu kau kate bingung.
knp kau nk perkata kan nya.
apa yg bingung dlm jiwa kau tu.
kau tak perlu sesali.
kau cuma perlu luah kan.
tapi kau tak perlu kowt kate kan yg kau bingung d khalayak ramai.
i mean dlm fb kat wall kau tu.
hate it! u noe.
*shit*
kau nk bingung sbb ape.
aku? aku kew?
aku nk tnye. tp kau tak bg jwpan pd aku.
knp. ape yg kau bingung sgt.
cuba cite dkat aku sikit.
aku tertanya2 pd dri aku.
knp? sbb ape? mcm mane?
haishhhhhh
skg kau buat aku tertanya2.
sdg kan kita dh tade ape2.
aku ikut kptsan kau.
aku trima dgn seada nya.
tetapi kau pula yg rase bingung.
knp perlu ade perasaan mcm tu.
knp? knp arip!?
juz tell me de truth.
damn you!!!


lots of loves,
Ainol Aiza

nota kaki : kau lah. sapa lagi kalau bkn kau. kau bg aku tumpang gembira. kau bg aku tangisan. arghhh itu smua hnya smntara. thanx alots ya yg arif!!

empat belas hari bulan tiga dua ribu sebelas.

14.03.2011

M.A.I(anwar)
ya. aku dh lame knal dye. cuma skg ni br kami rapat.
rapat sesgt. smpai 24hours nk brkepit jew.
kami tade hbgn yg istimewa pon.
ok. aku tipu. rahsia. 
*shhhhh*
 tapi tade pape pon.
*hahaha*

aku rapat ngan dye blk sejak ku break ngan bf aku.
sori selama ri ni aku abaikan ko sbb bf aku.
tak sangka ko yg dtg kat aku ketika aku ngah dlm mood sad.
siyesly aku ckp. mmg ku de kwn yg rapat.
likes amir, piah, yam, giegie, zul.
tp diaorg tak same mcm ko.
 *senyum*

ko selalu nk brsame aku.
24hours nk brkepit jew.
nk kol. nk msj jew sentiase.
juz time ble ko de keje jew ko tade mase tuk aku.
ok. aku phm. sbb aku jew yg de byk mase skg ni.
al-maklum la seorg penanam anggur kan skg ni.
huhuuu...

ya. kita. i & u.
kt slalu nk cite mcm2 kan.
de mslah kt story n share. then settle kan.
borak2. mrh2. gelak2. best2.
syg kau like heaven!!!


*orang gilak*
lots of loves,
Ainol Aiza

nota kaki : ble kau siyes, aku gelak2. ko suka mrh aku. aku suka. aku suka. lalalalalalala~ =) syg kau babe!

Monday, March 14, 2011

moshi-moshi mish him...

moshi-moshi

mish him like damn!!!
damn like heaven.
tetttttt....
*tipu*

 
lots of loves,
Ainol Aiza

nota kaki : ok. siyes ly aku rindu ko. walau pon last ko uat ku menitis kan air mate. tp aku tak boleh nk lupa kan ko. n ko tetap dlm ati. mish ko sesgt ank uncle joe.

"SAYA BENCI AWAK" !!!

SAYA BENCI AWAK

Satu hari masa bulan Disember
Time tu awak buat saya marah
Saya tercakap yang saya benci awak.

Awak terkejut,
Then awak terus pergi tinggal kan saya
Saya rase betul2 bersalah.

Saya nak tahan awak
Tapi bila saya pikir balik
May b awak nak sendirian.

Tak lama lepas tu saya cuba call awak
tapi awak kata....

"nape still call saya?
saya dah tade guna lagi untuk awak"
Awak terus tutup fon.

Nape awak tutup fon?
Saya nak cakap yang sebenarnya....

Orang yang saya benci ialah
orang yang paling berguna pada diri saya.

Orang yang saya benci ialah
anugerah Allah yang paling sempurna di mata saya.

Orang yang saya benci ialah
membuat saya rase di cintai dan di sayangi.

dan....

Orang yang saya benci tu ialah
kekuatan saya.

Awak,
Kalau awak baca isi hati saya ni
Saya harap awak maaf kan saya.

Saya betul2 rase bersalah
Hanya awak jew yang boleh buat saya gembira
HANYA AWAK!!!

MAAF KAN SAYA, AWAK!!!

lots of loves,
Ainol Aiza

nota kaki : luahan sahaja. tiada kena mengena sama ada yg idup atau pun yang mati. tapi kalau betul pun apa salah nya. kan2!  *silly life*

Monday, March 7, 2011

kata-kata untuk hari ini.

Thanks pernah membuatkan diri ini sebahagian dalam hidup kau...
Penat mencuba lupakan dirimu akhirnya aku berjaya jua...
Thanks a lots to my frenz atas nasihat yang diberikan...

Lots of loves,
Ainol Aiza
 
nota kaki : to ma fwenz (raf n amir) thanx sbb byk bg nasihat n thanx sbb korang sudi dgr luahan n tangisan dr ku. especially amir. thanx a lots mir~ (smbil layan lagu monoloque-tiada kata secantik bahasa)

Saturday, March 5, 2011

24-26/02/2011*taiping*

Date : 24-26 february 2011
Location : Taiping
 Mood in tats day : Always happy
Picca : dun have any pic *sad*
(always in ma mind lorh)
Songs :
Aizat - years from now 
Monoloque - tiada kata secantik bahasa


Lots of loves,
Ainol Aiza 

nota kaki : siyes hepi glew time tu sbb tak yah nk pk mslah. tmbah2 ble ade ko d cc. huhuuu. =)

4 march 2011 *dugaan*

de bad day 4 me its 4 march 2o11
ok. fine. aku terima smua ni dgn seada nya. but y me. y? 
seharian ku menitis kan air mate. so f***. 
mmg tak d nafi kan la tiap2 ari ku menitis kan air mate
(bkn tiap2 ari ok!). tak gitu amir. huhuu. 
tp ri ni plg dahsyat bg ku.

 =,='

nota kaki : kpd arip & azlan. aku akn ngat pew yg korang dh uat kat ku ri ni. trimas ya~

Wednesday, February 23, 2011

Monday, February 21, 2011

ELMO punya psl.

ELMO

     Ok, kat sini aku nk cite psl elmo. Bkn elmo la. Tp t-shirt elmo ni. Aku pegi bli tshirt ni pas blk dr mkn kat A&W. Time tu ujan selebat2 nyew kat ipoh. Tp kat bt gjh tak lgsung. n br jew nk ujan. Ku sempat la jugak bli t-shirt tu. T-shirt tu terjual d kdai kat 1 kdai ni kat bt gjh. Ku pon tak tau pew name kdai nyew. So aku pon bli la. Elmo itu sungguh comey sgt2. Siyes ly lorh. Tak caye. Meh cni tgk picca yg tlah d tgkap n tlah d peraga kan oleh aku. huhuuuu.

*sengeh sorang2*

*T-shirt elmo yg comey
*wit ma sista kuza
*mE n Kuza wit de t-shirt

*wit de t-shirt ELMO

*mE~sumtink wrong sumwhere~
*mE again

*ma s!sta Kuza n mE(ting tong wit ELMO)

     Picca2 kat ats ni tlah d ambil slps blk nyew dr kdai t-shirt tersebut. Blk2 trus try n peragakan. Dahsyat kan aku. Nk uat cmner. Dh mmg hobi aku. Pas bli brg jew mesti ku nk test punya. Tak kira la apa pon. Kasut kew, jam kew, baju kew or ape2 jew la. Ku mesti tak sbr nk blk n try,try n try. Ya! itu mmg aku. Shopping itu kegemaran ku. huhuuu.

Lots of loves,
Ainol Aiza

nota kaki : ELMO itu milik aku. Sbb dye comey mcm aku. (so yg kate aku tu tak payah la ek. cermin dri dulu. aku punya blog aku punya suka la. ku punya hal. ok. harap maklum. tq~)

Tanggal 13 februari di A&W.

     Owh ok. Aku pon tak tau nk cite ape. Dh semggu aku tak update blog ni. Tak tau la asl. 1st ri tu tenet uat hal. Then keesokkan nyew still same until 3 days. Then after 4 days tenet dh ok dh tp mls nk update. Tak tau la asl kan. Tp aku ade jew aktiviti yg aku lakukan. Pe dye ek? jeng3~

     Aku telah pergi kew A&W at IPOH. Siyes ly. A&W tu br jew bukak. Dulu ade jew kat ipoh ni. Tp tak lame lps tu tutup pulak. Tak tau la asl kan. Ni tetbe ade blk kat ipoh ni. So aku dgn langkah bismillah pergi la ke sana. Hehe. Sedap glew. Dh lame tak mkn kat situ kan. So mmg terbaik la. Ni d ant. picca2 nyew. hehe.
*senyum*

*Menu-menu yg tertarik d ati mereka
*Me wit adam
Me, Adam n aunty
*Ma sista~Kuza~
*Kuza n her frenz a.k.a ank angkat mak(Arash)

*mE n Kuza
*mE n Adam

*mE n Adam again~


















 

     Kat ats ni sikit jew picca yg d upolad. Mls nk upload byk2. hehe. So kt enjoy. yuhooo~ Owh lupa nk bgtau, Ktorg pegi ni pd tanggal 13 februari 2011. Yg pegi ke sana Adam, Aunty, Kuza, Arash n mE. Aunty yg blanja ktorg mkn kat situ. Dye adik kpd mak aku. Dye slalu gak bwk ktorg jenjln ni. Lgpun A&W ni dkat ngan umah dye kat STATION 18 tu. So tada hal la kan. Thanx to ma aunty coz blanja ktorg.  huhuuu...
*senyum*

nota kaki : Makan lah anda sblum anda d makan. hehe. silap2~ Mak aku ckp selagi boleh mkn kt mkn. T dh sakit dh tak boleh nk mkn pape. Yew la. Ade jew pantang larang nyew nnt. Itu tak boleh la, ini tak boleh la. So aku pon mkn la ikut suka ati aku skg ni. huhuuu.

Sunday, February 13, 2011

~FrIeNd's PrOmIsE~

A Friend's Promise

When times get tough and you feel down,
good friends are hard to come by.
But don't worry when i see you front
I'll be right by your side.

It may be a boy that breaks your heart
I promise, the pain will fade away
But don't you worry I will do my part
To be there for you every day.

But perhaps its your parents that made you cry
They are the ones who have you upset
They don't mean too make you have tears in your eyes
And on that i am sure to bet

And some times you just feel down and out
Just need a friend to on whom you can rely
Don't worry we can talk about 
Whatever on your mind

You can call me even if it's late
Or if I'm studying for a test
Even if you know, that I am on a date
To help I will do my best

Because your my friend you can rely on me
To get you through those bad times
As long as i can have the same guarantee
That you will be there for me 

*ma fwenz rafiah n their sista wit me.
nota kaki : in de pic up there was ma bestfwenz. we know each other  from im 14yr old until now.
                      thanx being ma fwenz dear. i'll never forget u until endz~

How Did I Fall In Love With U???

How Did I Fall In Love With You

Remember when, we never needed each other
The best of friends like Sister and Brother
We understood we'd never be, alone

Those days are gone, now I want you so much
The night is long and i need your touch
I don't know what to say
I never meant to feel this way
Don't wanna be, alone tonight

What can I do to make you mine
Falling so hard, so fast this time
What did I say, what did you do
How did I fall in love with you

I hear your voice
And i start to tremble
Brings back the child that I reassemble

I cannot pretend
That we can still be friends
Don't wanna be, alone tonight

What can I do, to make you mine
Falling so hard, so fast this time
What did I say, what did you do
How did I fall in love with you

Oh I have to say this right
And it has to be tonight
Just need you to know

I don't wanna live this life
I don't wanna say goodbye
With you i wanna spend
The rest of my life

What can I do, to make you mine
Falling so hard, so fast this time
What did I say, what did you do
How did I fall in love with you

What can I do, to make you mine
Falling so hard, so fast this time
Everything's changed, we never knew...

How did I fall...in love...with you... 

Lots of loves,
Ainol Aiza

Nota kaki yes, wat i feel rite now. just need u to know tats sygs~ ;p

On The Path Of Love = Do's and Dont's.

DO's:

1. Make your partner feel comfortable.
2. Keep the conversation flows going.
3. Be an interesting date.
4. Laugh at their jokes.
5. Be on time.
6. Be yourself.
7. Talk about their interests also.
8. Be romantic.
9. Be confident.
10. Show respect to your partner's wishes. 


 Lots Of Loves,
Ainol Aiza

*wek! =P
 
DONT's:

1. Talk about yourself all time.
2. Be late.
3. Talk about your ex relationships.
4. Eat with your mouth open.
5. Try to be something you are not.
6. Show disrespect for your partner or their beliefs.
7. Forget to thank them for the time spend.
8. Propose marriage n kids.
9. Ask too many questions.
 
 
 Nota kaki : ya, itu adalah apa yg aku buat n tdk. ada la seteng jew. hehe. =)

Valentine's Day bg aku???

As a Muslim, I will not celebrate Valentine's Day.
Bg aku..,
cinta dan kasih syg d tunjukkan setiap hari,
tidak hnya sekali dlm setahun ok.

So voted for...

*gambar hiasan yg telah d edit oleh aku.


Lots Of Loves,
Ainol Aiza

Nota kaki : Ya, aku akui smua tu benar belaka. hehe. ;)

Adakah Itu Aku?!!

Aku.

bebel.
degil.
gelabah.
cerewet.
sesuka ati.
pemalas.
SOMBONG.

if u got any problem wit that, sile berambus. tqvm.

AAK(ade aku kesah)~~

*gambar hiasan shj. tiada kena mengena lgsung. if ade pon ape salah nya. tak gitu?

Lots Of Loves,
Ainol Aiza

nota kaki : kalau itu sifat aku. ko ape kesah. ape ade hal ha!
                 ( org suka pergunakan aku ble susah. btul wat. slalu terkena ngan manusia yg mcm tu. bitch u!!!~ )

Tuesday, February 8, 2011

Can't find me???

  FACEBOOK
Search : Ainol Aiza / lonia08@yahoo.com

MYSPACE
Search : lonia08@yahoo.com

BLOGGER
Search : lonia08@blogspot.com

YAHOO MESSENGER
Search : lonia08@yahoo.com
 
SKYPE
Search : lonia08@yahoo.com / Ainol Aiza

makan untuk hidup


nota kaki : menunai kan hasrat yg di ingini~
                 (tak phm? tak tau nk explain eh. so bye!)

AKU..!!!

AKU..!!!
Tak tau nak luah dekat siapa
Tak tau nak bercerita dekat siapa
Tak tau nak berkongsi dengan siapa
Sebab tak kan ada yang paham
Mungkin orang tak suka aku
Orang benci aku
Tak faham aku
Tak kenal aku
Tak tau siapa aku
Tapi apa yang mereka nampak kelihatan salah bagi mereka
Aku cuba untuk faham kesalahan yang aku buat

Sampai aku di hina
Di keji
Di malukan
Salah sangat ke aku ni

Tapi mungkin aku sendiri yang tak pernah nampak
Walaupun beribu kali orang menegur
Mungkin hanya kerana aku degil
Atau aku tak faham
Atau sengaja buat tak faham
Atau tak nak faham

Ntah lah
Aku tak patut mencari masalah
Aku sendiri tak tau macam mana nak menjaga hati semua pihak
Atau aku memang hanya mementingkan diri sendiri
Tak mengendahkan langsung hati dan perasaan orang lain
Aku tak adil dalam semua tu

Aku minta maaf
Semua ni salah aku
Berpunca dari aku
Benci lah aku kalau itu dapat memuaskan banyak pihak
Memang aku ni keji di mata orang

Takpe
Aku tetap kena teruskan
Terima kasih kerana mengajar aku semua ni
Setiap apa yang di ajar
Aku akan ingat







~Sekarang aku rasa sangat kosong dan takde apa apa.
  Aku terlalu jauh dari Kau.
  Maafkan aku.~

Lots of loves,
Ainol Aiza.

Monday, February 7, 2011

sori a.m.i.r~

Amir, amir n amir!
Ko mcm tau2 jew aku kate ko kan. Act. aku tak kate la. Aku cuma terase jew ari tu. So aku tulis la pew yg ku rase. Aku tulis pon ckit jew ma. Ko jgn mrh plak. Tp skg kt dh ok kan. Kan2! 

Tp kan cara ko ckp td tu mcm ko dh bukak jew aku nyew blogger ni. Aku tak penah bgtau sesape psl blog aku ni except adik aku. Sbb dye yg tlg aku buat blog ni. Hello miss k***, jgn nk perasan yew sbb ai dh lbh tau dr yu tau skg. Haha. Jgn mrh. =D

*dh2! berbalik pd cite td.
Siyes la mir, aku tak brmksud pon. Ko kwn ku smpai ble2 k. Aku jnji. Sbb aku suka rambut ko yg ala2 curly tu. Suka rambut jew pon. Tak lbh, tak kurang. Mcmane tu. Haha. Aku pon tak tau.  Then aku suka ko yg sungguh memahami. Ko la tmpat aku mengadu. Ko sentiase ade time ku sedih. Ko dgr jew ku bebel. n ko sentiasa bg pndpt n nasihat. Kt still kwn smpai ble2 k. Owh ya, korang nk tgk tak rambut dye tu. ni dye. jeng jeng jeng~

*ha! ni la dye. kat bwh ni. curly2 gitu. comey tak.(rmbut shj ok!)
rmbut dye curly. rmbut kuda rebonding.(sama kan. haha.)


 *ni de lagi 1 pic dye...
rmbut dye curly. rmbut monyet????


Sori la letak pic ni. T org prasan plak kalau ku letak pic ko yg nmpak muka ko sepenuh nya. Dh la tak mntak kebenaran kat ko kan. Aku tau if ko bace n tgk mesti ko tak mrh kan. kan2! hehe. ;P
Pape pon aku mntak maaf aw. Aku kwn ko kan,amir gendut! hehe. =)

*nota kaki : tak boleh nk cite pjg2. ckit2 aje sudah. n utk pengetahuan aku kwn jew ngan dye ok! tq~
*crdit to a.m.i.r yg bek ati~


Sunday, February 6, 2011

Bukan~Tetapi~Lerai~Lupa~Semuanya~InsyaALLAH!!

memaafkan seseorang bukan bermakna mereka layak untuk dimaafkan. tetapi kerana kita layak untuk memulakan. memulakan sebuah kehidupan. melepaskan segala bebanan. melakarkan sinar impian. meleraikan simpul kekusutan. mewujudkan segunung harapan. melupakan kelam kesakitan. kesakitan yang diuji dengan keikhlasan. keikhlasan sebuah perhubungan. semuanya memerlukan pembaharuan. insyaALLAH!!! 
*mcm pic kat bwh ni...
picca tercomey
siyes ikhlas pic kat ats ni. natural beauty.(eh! btul kew ape aku eja ni. hentam saje la labu.haishhhh)
*tp tak seikhlas pic yg kat bwh ni. 
senyum ni ikhlas ok!


*nota kaki : tarikh kat ats tu act. time ktorg kuar. so tade kna mengena ok. sumpah tak tipu!!! 

Tuesday, February 1, 2011

Waiting For The End - Linkin Park

This is not the end
This is not the beginning
Just a voice like a riot
Rocking every revision
But you listen to the tone
And the violent rhythm
Though the words sound steady
Something emptys within em

We say yeah

With fists flying up in the air
Like we’re holding onto something that’s invisible there
Cuz we’re living at the mercy of the pain and the fear
Until we dead it forget it
Let it all disappear

Waiting for the end to come
Wishing I had strength to stand
This is not what I had planned
It’s out of my control

Flying at the speed of light
Thoughts were spinning in my head
So many things were left unsaid
It’s hard to let you go

I know what it takes to move on
I know how it feels to lie
All I wanna do is trade this life for something new
Holding on to what I haven’t got

 
Sitting in an empty room
Trying to forget the past
This was never meant to last
I wish it wasn’t so

What was left when that fire was gone
I thought it felt right but that right was wrong
All caught up in the eye of the storm
And trying to figure out what it’s like moving on

And I don’t even know what kind of things I said
My mouth kept moving and my mind went dead
Picking up those pieces now where to begin
The hardest part of ending is starting again

All I wanna do is trade this life for something new
Holding on to what I haven’t got

This is not the end
This is not the beginning
Just a voice like a riot
Rocking every revision
But you listen to the tone
And the violent rhythm
Though the words sound steady
Something emptys within em

We say yeah

With fists flying up in the air
Like we’re holding onto something that’s invisible there
Cuz we’re living at the mercy of the pain and the fear
Until we dead it forget it
Let it all disappear