BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, February 23, 2011

Monday, February 21, 2011

ELMO punya psl.

ELMO

     Ok, kat sini aku nk cite psl elmo. Bkn elmo la. Tp t-shirt elmo ni. Aku pegi bli tshirt ni pas blk dr mkn kat A&W. Time tu ujan selebat2 nyew kat ipoh. Tp kat bt gjh tak lgsung. n br jew nk ujan. Ku sempat la jugak bli t-shirt tu. T-shirt tu terjual d kdai kat 1 kdai ni kat bt gjh. Ku pon tak tau pew name kdai nyew. So aku pon bli la. Elmo itu sungguh comey sgt2. Siyes ly lorh. Tak caye. Meh cni tgk picca yg tlah d tgkap n tlah d peraga kan oleh aku. huhuuuu.

*sengeh sorang2*

*T-shirt elmo yg comey
*wit ma sista kuza
*mE n Kuza wit de t-shirt

*wit de t-shirt ELMO

*mE~sumtink wrong sumwhere~
*mE again

*ma s!sta Kuza n mE(ting tong wit ELMO)

     Picca2 kat ats ni tlah d ambil slps blk nyew dr kdai t-shirt tersebut. Blk2 trus try n peragakan. Dahsyat kan aku. Nk uat cmner. Dh mmg hobi aku. Pas bli brg jew mesti ku nk test punya. Tak kira la apa pon. Kasut kew, jam kew, baju kew or ape2 jew la. Ku mesti tak sbr nk blk n try,try n try. Ya! itu mmg aku. Shopping itu kegemaran ku. huhuuu.

Lots of loves,
Ainol Aiza

nota kaki : ELMO itu milik aku. Sbb dye comey mcm aku. (so yg kate aku tu tak payah la ek. cermin dri dulu. aku punya blog aku punya suka la. ku punya hal. ok. harap maklum. tq~)

Tanggal 13 februari di A&W.

     Owh ok. Aku pon tak tau nk cite ape. Dh semggu aku tak update blog ni. Tak tau la asl. 1st ri tu tenet uat hal. Then keesokkan nyew still same until 3 days. Then after 4 days tenet dh ok dh tp mls nk update. Tak tau la asl kan. Tp aku ade jew aktiviti yg aku lakukan. Pe dye ek? jeng3~

     Aku telah pergi kew A&W at IPOH. Siyes ly. A&W tu br jew bukak. Dulu ade jew kat ipoh ni. Tp tak lame lps tu tutup pulak. Tak tau la asl kan. Ni tetbe ade blk kat ipoh ni. So aku dgn langkah bismillah pergi la ke sana. Hehe. Sedap glew. Dh lame tak mkn kat situ kan. So mmg terbaik la. Ni d ant. picca2 nyew. hehe.
*senyum*

*Menu-menu yg tertarik d ati mereka
*Me wit adam
Me, Adam n aunty
*Ma sista~Kuza~
*Kuza n her frenz a.k.a ank angkat mak(Arash)

*mE n Kuza
*mE n Adam

*mE n Adam again~


















 

     Kat ats ni sikit jew picca yg d upolad. Mls nk upload byk2. hehe. So kt enjoy. yuhooo~ Owh lupa nk bgtau, Ktorg pegi ni pd tanggal 13 februari 2011. Yg pegi ke sana Adam, Aunty, Kuza, Arash n mE. Aunty yg blanja ktorg mkn kat situ. Dye adik kpd mak aku. Dye slalu gak bwk ktorg jenjln ni. Lgpun A&W ni dkat ngan umah dye kat STATION 18 tu. So tada hal la kan. Thanx to ma aunty coz blanja ktorg.  huhuuu...
*senyum*

nota kaki : Makan lah anda sblum anda d makan. hehe. silap2~ Mak aku ckp selagi boleh mkn kt mkn. T dh sakit dh tak boleh nk mkn pape. Yew la. Ade jew pantang larang nyew nnt. Itu tak boleh la, ini tak boleh la. So aku pon mkn la ikut suka ati aku skg ni. huhuuu.

Sunday, February 13, 2011

~FrIeNd's PrOmIsE~

A Friend's Promise

When times get tough and you feel down,
good friends are hard to come by.
But don't worry when i see you front
I'll be right by your side.

It may be a boy that breaks your heart
I promise, the pain will fade away
But don't you worry I will do my part
To be there for you every day.

But perhaps its your parents that made you cry
They are the ones who have you upset
They don't mean too make you have tears in your eyes
And on that i am sure to bet

And some times you just feel down and out
Just need a friend to on whom you can rely
Don't worry we can talk about 
Whatever on your mind

You can call me even if it's late
Or if I'm studying for a test
Even if you know, that I am on a date
To help I will do my best

Because your my friend you can rely on me
To get you through those bad times
As long as i can have the same guarantee
That you will be there for me 

*ma fwenz rafiah n their sista wit me.
nota kaki : in de pic up there was ma bestfwenz. we know each other  from im 14yr old until now.
                      thanx being ma fwenz dear. i'll never forget u until endz~

How Did I Fall In Love With U???

How Did I Fall In Love With You

Remember when, we never needed each other
The best of friends like Sister and Brother
We understood we'd never be, alone

Those days are gone, now I want you so much
The night is long and i need your touch
I don't know what to say
I never meant to feel this way
Don't wanna be, alone tonight

What can I do to make you mine
Falling so hard, so fast this time
What did I say, what did you do
How did I fall in love with you

I hear your voice
And i start to tremble
Brings back the child that I reassemble

I cannot pretend
That we can still be friends
Don't wanna be, alone tonight

What can I do, to make you mine
Falling so hard, so fast this time
What did I say, what did you do
How did I fall in love with you

Oh I have to say this right
And it has to be tonight
Just need you to know

I don't wanna live this life
I don't wanna say goodbye
With you i wanna spend
The rest of my life

What can I do, to make you mine
Falling so hard, so fast this time
What did I say, what did you do
How did I fall in love with you

What can I do, to make you mine
Falling so hard, so fast this time
Everything's changed, we never knew...

How did I fall...in love...with you... 

Lots of loves,
Ainol Aiza

Nota kaki yes, wat i feel rite now. just need u to know tats sygs~ ;p

On The Path Of Love = Do's and Dont's.

DO's:

1. Make your partner feel comfortable.
2. Keep the conversation flows going.
3. Be an interesting date.
4. Laugh at their jokes.
5. Be on time.
6. Be yourself.
7. Talk about their interests also.
8. Be romantic.
9. Be confident.
10. Show respect to your partner's wishes. 


 Lots Of Loves,
Ainol Aiza

*wek! =P
 
DONT's:

1. Talk about yourself all time.
2. Be late.
3. Talk about your ex relationships.
4. Eat with your mouth open.
5. Try to be something you are not.
6. Show disrespect for your partner or their beliefs.
7. Forget to thank them for the time spend.
8. Propose marriage n kids.
9. Ask too many questions.
 
 
 Nota kaki : ya, itu adalah apa yg aku buat n tdk. ada la seteng jew. hehe. =)

Valentine's Day bg aku???

As a Muslim, I will not celebrate Valentine's Day.
Bg aku..,
cinta dan kasih syg d tunjukkan setiap hari,
tidak hnya sekali dlm setahun ok.

So voted for...

*gambar hiasan yg telah d edit oleh aku.


Lots Of Loves,
Ainol Aiza

Nota kaki : Ya, aku akui smua tu benar belaka. hehe. ;)

Adakah Itu Aku?!!

Aku.

bebel.
degil.
gelabah.
cerewet.
sesuka ati.
pemalas.
SOMBONG.

if u got any problem wit that, sile berambus. tqvm.

AAK(ade aku kesah)~~

*gambar hiasan shj. tiada kena mengena lgsung. if ade pon ape salah nya. tak gitu?

Lots Of Loves,
Ainol Aiza

nota kaki : kalau itu sifat aku. ko ape kesah. ape ade hal ha!
                 ( org suka pergunakan aku ble susah. btul wat. slalu terkena ngan manusia yg mcm tu. bitch u!!!~ )

Tuesday, February 8, 2011

Can't find me???

  FACEBOOK
Search : Ainol Aiza / lonia08@yahoo.com

MYSPACE
Search : lonia08@yahoo.com

BLOGGER
Search : lonia08@blogspot.com

YAHOO MESSENGER
Search : lonia08@yahoo.com
 
SKYPE
Search : lonia08@yahoo.com / Ainol Aiza

makan untuk hidup


nota kaki : menunai kan hasrat yg di ingini~
                 (tak phm? tak tau nk explain eh. so bye!)

AKU..!!!

AKU..!!!
Tak tau nak luah dekat siapa
Tak tau nak bercerita dekat siapa
Tak tau nak berkongsi dengan siapa
Sebab tak kan ada yang paham
Mungkin orang tak suka aku
Orang benci aku
Tak faham aku
Tak kenal aku
Tak tau siapa aku
Tapi apa yang mereka nampak kelihatan salah bagi mereka
Aku cuba untuk faham kesalahan yang aku buat

Sampai aku di hina
Di keji
Di malukan
Salah sangat ke aku ni

Tapi mungkin aku sendiri yang tak pernah nampak
Walaupun beribu kali orang menegur
Mungkin hanya kerana aku degil
Atau aku tak faham
Atau sengaja buat tak faham
Atau tak nak faham

Ntah lah
Aku tak patut mencari masalah
Aku sendiri tak tau macam mana nak menjaga hati semua pihak
Atau aku memang hanya mementingkan diri sendiri
Tak mengendahkan langsung hati dan perasaan orang lain
Aku tak adil dalam semua tu

Aku minta maaf
Semua ni salah aku
Berpunca dari aku
Benci lah aku kalau itu dapat memuaskan banyak pihak
Memang aku ni keji di mata orang

Takpe
Aku tetap kena teruskan
Terima kasih kerana mengajar aku semua ni
Setiap apa yang di ajar
Aku akan ingat







~Sekarang aku rasa sangat kosong dan takde apa apa.
  Aku terlalu jauh dari Kau.
  Maafkan aku.~

Lots of loves,
Ainol Aiza.

Monday, February 7, 2011

sori a.m.i.r~

Amir, amir n amir!
Ko mcm tau2 jew aku kate ko kan. Act. aku tak kate la. Aku cuma terase jew ari tu. So aku tulis la pew yg ku rase. Aku tulis pon ckit jew ma. Ko jgn mrh plak. Tp skg kt dh ok kan. Kan2! 

Tp kan cara ko ckp td tu mcm ko dh bukak jew aku nyew blogger ni. Aku tak penah bgtau sesape psl blog aku ni except adik aku. Sbb dye yg tlg aku buat blog ni. Hello miss k***, jgn nk perasan yew sbb ai dh lbh tau dr yu tau skg. Haha. Jgn mrh. =D

*dh2! berbalik pd cite td.
Siyes la mir, aku tak brmksud pon. Ko kwn ku smpai ble2 k. Aku jnji. Sbb aku suka rambut ko yg ala2 curly tu. Suka rambut jew pon. Tak lbh, tak kurang. Mcmane tu. Haha. Aku pon tak tau.  Then aku suka ko yg sungguh memahami. Ko la tmpat aku mengadu. Ko sentiase ade time ku sedih. Ko dgr jew ku bebel. n ko sentiasa bg pndpt n nasihat. Kt still kwn smpai ble2 k. Owh ya, korang nk tgk tak rambut dye tu. ni dye. jeng jeng jeng~

*ha! ni la dye. kat bwh ni. curly2 gitu. comey tak.(rmbut shj ok!)
rmbut dye curly. rmbut kuda rebonding.(sama kan. haha.)


 *ni de lagi 1 pic dye...
rmbut dye curly. rmbut monyet????


Sori la letak pic ni. T org prasan plak kalau ku letak pic ko yg nmpak muka ko sepenuh nya. Dh la tak mntak kebenaran kat ko kan. Aku tau if ko bace n tgk mesti ko tak mrh kan. kan2! hehe. ;P
Pape pon aku mntak maaf aw. Aku kwn ko kan,amir gendut! hehe. =)

*nota kaki : tak boleh nk cite pjg2. ckit2 aje sudah. n utk pengetahuan aku kwn jew ngan dye ok! tq~
*crdit to a.m.i.r yg bek ati~


Sunday, February 6, 2011

Bukan~Tetapi~Lerai~Lupa~Semuanya~InsyaALLAH!!

memaafkan seseorang bukan bermakna mereka layak untuk dimaafkan. tetapi kerana kita layak untuk memulakan. memulakan sebuah kehidupan. melepaskan segala bebanan. melakarkan sinar impian. meleraikan simpul kekusutan. mewujudkan segunung harapan. melupakan kelam kesakitan. kesakitan yang diuji dengan keikhlasan. keikhlasan sebuah perhubungan. semuanya memerlukan pembaharuan. insyaALLAH!!! 
*mcm pic kat bwh ni...
picca tercomey
siyes ikhlas pic kat ats ni. natural beauty.(eh! btul kew ape aku eja ni. hentam saje la labu.haishhhh)
*tp tak seikhlas pic yg kat bwh ni. 
senyum ni ikhlas ok!


*nota kaki : tarikh kat ats tu act. time ktorg kuar. so tade kna mengena ok. sumpah tak tipu!!! 

Tuesday, February 1, 2011

Waiting For The End - Linkin Park

This is not the end
This is not the beginning
Just a voice like a riot
Rocking every revision
But you listen to the tone
And the violent rhythm
Though the words sound steady
Something emptys within em

We say yeah

With fists flying up in the air
Like we’re holding onto something that’s invisible there
Cuz we’re living at the mercy of the pain and the fear
Until we dead it forget it
Let it all disappear

Waiting for the end to come
Wishing I had strength to stand
This is not what I had planned
It’s out of my control

Flying at the speed of light
Thoughts were spinning in my head
So many things were left unsaid
It’s hard to let you go

I know what it takes to move on
I know how it feels to lie
All I wanna do is trade this life for something new
Holding on to what I haven’t got

 
Sitting in an empty room
Trying to forget the past
This was never meant to last
I wish it wasn’t so

What was left when that fire was gone
I thought it felt right but that right was wrong
All caught up in the eye of the storm
And trying to figure out what it’s like moving on

And I don’t even know what kind of things I said
My mouth kept moving and my mind went dead
Picking up those pieces now where to begin
The hardest part of ending is starting again

All I wanna do is trade this life for something new
Holding on to what I haven’t got

This is not the end
This is not the beginning
Just a voice like a riot
Rocking every revision
But you listen to the tone
And the violent rhythm
Though the words sound steady
Something emptys within em

We say yeah

With fists flying up in the air
Like we’re holding onto something that’s invisible there
Cuz we’re living at the mercy of the pain and the fear
Until we dead it forget it
Let it all disappear

crying, trying, smiling, dying's.

Im sick of crying 

&

tired of trying.

Yeah, im smiling, but inside im dying's.

*terpikir*


nota kaki :- jgn pikir lame sgt cik ainol , nnt jiwa yg merana. 

selalu nya, selalu nya! hempok mau?

Selalunya orang yang kita sayang, suka membuatkan kita dalam keadaan teruji.

Selalunya orang yang kita sayang, suka membuatkan kita terkeliru.

Selalunya orang yang kita sayang, suka membuatkan kita terluka.

Selalunya orang yang kita sayang, suka membuatkan kita terkilan.

Selalunya orang yang kita sayang, suka membuatkan tahap kesabaran kita menipis.

Dan selalunya orang yang kita sayang, suka membuatkan ianya hadir bila memerlukan dan pergi tanpa meninggalkan pesan… 

>ladang penuh ngan taik<

*senyum*

(1 february 2011, 4.33am)